Beskrivelse
Rubin er et flot eksempel på en af Bulgariens egne rødvinsdruer
Kirsebærrød med en ungdommelig violet kant. Let tilgængelig i både duft og smag med nogle lidt røgede toner svævende over smagen – ligger forholdsvis tæt op af Mavrud-druen og kan derfor bruges til stort set alt. Rubin-druen er dog væsentlig yngre end Mavrud-druen. Den er resultatet af en krydsning i 1944 mellem Piemontedruen Nebbiolo og Rhônedruen Syrah.
Vinen er samtidig et skoleeksempel på, hvor dygtige – nærmest eksperter – bulgarerne med hjælp fra italienske og franske winemakers i dag er i at bibringe os det bedste fra de to landestilarter.
Læs mere om vinhuset her.
Vinavisen.dk –
En rødvin med en dejlig frisk bærduft – blandt andet hyldebær – og med en intens let krydret frugtsmag. Det er en let drikkelig vin – og en vin med en stor spændvidde, når det gælder mad. Prisen er lige i overkanten og koster den femte stjerne.