Beskrivelse
Denne vin er lavet på druen Sandanski Misket, som ikke bare er en bulgarsk drue men også en meget lokal én af slagsen. Vi finder den kun i det aller syd-vestligste hjørne af Bulgarien, helt nede ved den græske og nordmakedonske grænse. Druen er en podning af Muscat på storbroget-bladet Melnik og er opkaldt efter den nærliggende by Sandanski.
Druerne er håndplukkede og økologiske, farven er grøngul og duften intens af syrlige bær og frugter som kvæde og lime. Syren er harmonisk afstemt med en frugtsødme, som efterlader en lang eftersmag.
En halvtør til tør og sprød vin, der er fyldt med sol og sommer og kalder på kylling, fisk, skaldyr, salater samt tapas pølser og andre kolde røgvarer.
Vinhus: Orbelus
Vinavisen –
En duft af blomster og eksotiske frugter stiger op fra glasset med denne økologiske hvidvin. Smagen er tør og fyldig, frisk og med grønne druer som den mest markante note. Flasken har skruelåg.