AM Vinimport

Bulgarske vine – det gamle, glemte vinland

Sæsonens opskrift

Vildtgryde

Ingredienser

  • 5 skiver bacon
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, groftrevet
  • 150 g wienerpølser, skåret i skiver
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1,50 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde

Steg bacon i en sauterpande eller stegegryde til får lidt farve. Tag bacon op og læg det til side på et stykke køkkenrulle. Når det er kølet af, skæres det i tynde strimler.

Kom en spsk olie i den samme sauterpande eller stegegryde, som er brugt til bacon og tilsæt champignon og kylling og steg ved høj varme, til de har fået lidt stegeskorpe.

Skrue helt ned for varmen og tilsæt derefter løg, sauter under omrøring til løgene er klare og bløde. Tilføj hvidløg, squash, pølser, bacon, røget paprika, sød paprika, oregano, hvedemel, og grøntsagsboullion.

Rør godt rundt og rør derefter tomatpure og hakkede tomater i.

Læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter (tilbered imens ris)

Når retten har simret, tilsæt derefter peberfrugt i fine strimler og piskefløde. Kog op og smag retten til med salt og peber.

Server med fx ris og en salat eller gnavegrønt.

Vine, der passer særlig godt til denne ret

2018 Merlot & Malbec
Contemplations Katarzyna

2017 Pinot Noir SOLI
Edoardo Miroglio

2017 Merlot OAK fra
nummererede fade