Viser alle 8 resultater
-
2021 Syrah Rosé Starosel 13,5% – En fyldig, frisk og frejdig rosévin
kr.125,00 Tilføj til kurv -
Rosenthaler Rosé 12,5% – Stærkt vanedannende, fed, fyldig og halvsød rosévin
kr.85,00 Tilføj til kurv -
2021 Paril Rosé, Grenache Noir, Syrah og Rubin 13,5% – halvtør til tør økologisk rosé på 3 forrygende druer
kr.115,00 Tilføj til kurv -
Tilbud
2023 Villa Yambol Rosé 13% – Til hverdag eller fest – den kan det hele!
Original price was: kr.95,00.kr.85,50Current price is: kr.85,50. Tilføj til kurv -
Tilbud
2021 Orbelus Rosé, Grenache Noir, Melnik 55, Marselan 13,5% – Rosé i pulverform er det ikke, men absolut vores tørreste rosé
Original price was: kr.225,00.kr.180,00Current price is: kr.180,00. Tilføj til kurv -
Vinsmagning – Smag vinene i eget hjem eller firmaet – vi kommer gerne ud
kr.1.000,00 Tilføj til kurv -
Tilbud
2023 EM Rosé 12,5% – Fløjlsblød kvalitet – det er den bedste beskrivelse af denne topvin!
Original price was: kr.145,00.kr.130,50Current price is: kr.130,50. Tilføj til kurv -
2021 Carpe Diem BIB 13% – En bulderbasse af en rosé
kr.225,00 Tilføj til kurv
Rosévin er den mest fremadstormende vintype
I vores ekstremt varme og lange sommer i 2018 kunne supermarkederne i nogle af ugerne notere en stigning på ikke mindre end 230% på rosévin – vores bulgarske rosevine mærker ligeledes en klar fremgang.
Sådan har det ikke altid været. For 50 år siden var rosévin regnet for noget tyndt og feminint pjask. Det ændrede sig for alvor efter Lady Diana og Prince Charles’ bryllup i 1981, hvortil Champagnehuset Laurent-Perrier havde lavet en lækker pink Champagne på Pinot Noir-druen.
I de knap så gode, gamle dage var rosévinen ofte resultatet af en blanding af rød- og hvidvin. Nu til dags, men heldigvis ret så sjældent, kan man finde en billig rosé, som faktisk er en rødvin, der er blevet bleget med aktivt kul.
Som det gælder for både rød- og rosévin skal man huske på, at farve ikke smager af noget. Ved en smagning af roséer i almindelige, gennemsigtige glas foretrak flertallet de mørkere vine, men da de blev skænket i sorte glas, var det de lysere varianter, der blev foretrukket.
Der findes flere måder at fremstille rosévin på, men den rigtige og mest anvendte er, at man vælger mellem en bred vifte af blå druer, som man giver en koldgæring med skindet på druerne ved ca. 8 – 12 grader i alt fra 2 til 24 timer. Herefter lader man gæringen fortsætte i kort tid uden drueskindet, hvori farvepigmenterne befinder sig.
Rosévin findes lige fra de halvsøde udgaver som f.eks. den Californiske White Zinfandel også kaldet Blush og til de tørre Provence-roséer.
Fra at have været en terrassebasker, har den i takt med vores madvaner fået lov til at komme med til bords. Det orientalske – ofte ret så spicy køkken – er som skabt til rosé, og hvis det er meget spicy, er en halvsød rosé en god ”brandslukker”, hvorimod en tør rosé vil gå godt til sushi.
Vores bulgarske rosévin er gjort på druer som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec og rhõnedruen Syrah. I Sydfrankrig er det eksempelvis den anden rhônedrue, Grenache, der dominerer med op til 60% af indholdet – godt hjulpet på vej af druer som Carignan, Mourvedre, Cinsault, Syrah og mange andre.
Ønsker du mere information om bulgarsk rosévin, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere om vores bulgarske, mousserende vine, rødvine, hvidvine og dessertvine.
Bestil en vinsmagning hjemme hos dig selv sammen med nogle venner. Ønsker du en vinrejse til Bulgarien, så klarer vi også det.