AM VINIMPORT

Bulgarske vine – det gamle, glemte vinland

december 2021
MTiOToFLS
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« nov   jan »
Begivenheder:
  • Ingen kommende begivenheder

Nyhedsbrev, september 2021

Kære venner,

Nu nærmer vores TV-debut sig, til trods for at den er udsat én uge i forhold til den oprindelige dato. Sæt kryds i kalenderen søndag d. 26/9 kl. 20.00 og se os i ’Jagtmagasinet’.

Vi fejrer selvfølgelig stadig begivenheden i webshoppen med


15% rabat resten af september!

Samtidig vil vi gerne erindre om, at vi har samlet vores egne favoritter til vildtretter
i en skøn blandet 12-styks vildtpakke.

Bestil kassen i dag og få den leveret med 20% rabat inden d. 26/9, så vi kan nyde et glas sammen kl. 20.00 foran fjernsynet!


SPAR 20% PÅ VILDTKASSEN
Normalpris 1.480 kr. Spar 296 kr.
NU 1.184 kr. inkl. levering

Masser af vilde hilsner fra
Anne-Mette, Peter og BirgerSe her, hvilke vine, vi har pakket til dig:
2 x 2018 Syrah Starosel 14,5%
Den hér er god til skovduer og andre fugle med en begrænset vildtsmag. Vinen har en herlig blanding af en lidt krydret Syrahdrue sammen med en blidere Primitivo/Zinfandel – selv om sidstnævnte drue slet ikke indgår i vinen.

Normalpris 110,-
ST402
2 x 2018 Cabernet Sauvignon/Franc Callisto 13%
God sag til f.eks. en haresteg. Denne biodynamisk-dyrkede rødvin gjort på to kendte Bordeauxdruer minder da også en del om Bordeaux’ højrebredsvine. En del af vinen har lagret 8 mdr. på franske egetræsfade.

Normalpris 95,-
KA406

2 x 2017 Merlot Mezzek 14,5%
En and vil føle sig godt tilpas i selskab med denne rødvin, gjort på Merlotdruer som giver en usædvanlig fylde, hvoraf en del må tilskrives dens relativt høje alkoholindhold.
Normalpris 95,-
KA401
2 x 2016 Merlot/Cabernet Sauvignon Terroir 14,5%
God til eksempelvis dyreryg og dets tilbehør. Den har en tør, blød og harmonisk smag fra dens 70% Merlotdruer og 30% Cabernet Sauvignon. Denne vin har stort set ingen garvesyre og glider ned uden modhager.
Normalpris 125,-
ST401

2 x 2018 Merlot & Malbec Contemplations 14,5%
God til fasan; især den med brunkål og spæk. Vinen kommer med forskellige modernistiske etiketter, men det ændrer ikke på dens kompakte indhold, hvor Malbecdruen bidrager sin styrke.

Normalpris 130,-
KA402
1 x 2015 ERELIA RUMELIA 14,5%
Luksus til alle forkælede vildretter. Højt præmieret og særdeles karakterfuld 18 måneders fadlagret rødvin gjort på de tre franske druer Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot - samt Bulgariens nationaldrue, Mavrud.

Normalpris 185,-
RU401

1 x 2017 Shiraz Calvary Hill, Sister's Run 14,5%
Guldmedaljesluger – ejet og vinificeret af bulgarere i Australien. Dette er simpelthen bulderbassen til de vildtretter, der råber på duft, saft og kraft.
Kort sagt – en Shiraz i topform.

Normalpris 185,-
HV401

Følger du os på Facebook? Hvis ikke, så klik videre her ...
 amvinimport.dk | ams@amvinimport.dk | Tlf. 21 140 840 | Følg os:

Artikel, kilde: vinavisen.dk

Bulgarien fejrer landets vinhelgen

I Bulgarien fejrer man – ligesom mange andre steder i verden – Valentinsdag d. 14. februar. Men det er også dagen, hvor man fejrer landets vinhelgen, Trifon Zarezan, der led martyrdøden i år 248.

Han var oprindelig vinbonde, og det fortælles, at han, mens han en dag beskar vinstokke i sin vinmark, var ude for en yderst ubehagelig hændelse. Han så en smuk kvinde gå forbi marken og blev så fortryllet af hendes skønhed, at han ved et uheld kom til at klippe en del af sin næse med beskærersaksen. Zarezan er da også afledt af det bulgarske verbum for “at beskære”.

Under fejringen af vinhelgenen drager vinbønderne ud i markerne. Her udfører de et særligt ritual, hvor de klipper tre små grene af den bedste vinstok og velsigner dem, mens de hælder rødvin over dem og dernæst vievand – alt sammen i håb om en god druehøst senere på året. Undertiden følger landsbyens præst med ud i marken for at fremsige velsignelsen.

Kvantitet frem for kvalitet

En af de vinbønder, der har haft en rigtig god høst året før, krones som “zar Trifon” med en krans af vingrene. Når ritualet er ovre, drager man tilbage til landsbyen og fester med mad og rigelige mængder vin. Det er ikke alle, der fejrer vinhelgenen samme dag som Valentinsdag – nogle fejrer ham d. 1. februar og får således to fester ud af det.

Der er nok mange af vores læsere, der aldrig har smagt bulgarsk vin – flaskerne flokkes jo ikke ligefrem på de danske forretningshylder. Og måske er der også nogen, der ikke anede, at man fremstiller vin i det østeuropæiske land. Så her kommer et par ord om den bulgarske vinindustri – der så afgjort er godt i gang med en genopblomstring.

Bulgarien er et af verdens ældste vinlande – allerede for 8000 år siden blev der dyrket vin på bulgarsk jord. Romerne satte vindyrkningen i system, og senere fik munkene i klostrene vinindustrien til at blomstre.

I 1970’erne og 80’erne – under det kommunistiske diktatur – var Bulgarien verdens fjerde største vinproducent. Men dengang var kvantitet vigtigere end kvalitet, vinhusene var statsejede, og omkring 90% af den vin, der blev fremstillet, blev leveret til Sovjetunionen.

Kvaliteten er på fremmarch

Efter kommunismens sammenbrud har det taget en del år for den bulgarske vinindustri at finde sit fodfæste. Alene det, at vinproduktionen fra at have været statsejet blev lagt ud til private hænder, var en stor omvæltning.

Men inden for de sidste cirka 20 år er der sket en betydelig udvikling, når det gælder kvaliteten af bulgarsk vin. Nyt og moderne vinfremstillings-udstyr har indtaget vinerierne, og ud over fortræffelige vine på internationale druesorter genopvækkes gamle lokale sorter, som forvandles til spændende rød- og hvidvin.

Det er dog stadig de internationale druer, der fylder mest i Bulgariens 60.000 hektar store vinmarksareal. Cabernet Sauvignon er med 13% af arealet den største drue. Dernæst kommer Pinot Noir med 9% og Chardonnay med 7%.

I denne uges vinanmeldelser længere nede på siden har vi [red.: vinavisen.dk] anmeldt to vine fra Bulgarien – en rødvin på Pinot Noir og en hvidvin på Sauvignon Blanc. Sidstnævnte er en forholdsvis ny drue i de bulgarske vinmarker, hvor den kun har været dyrket siden år 2000. Begge vine har fået flotte stjerner – så jo, Bulgarien kan bestemt godt fremstille dejlige vine.


 

Kære venner,

Rigtig godt nytår!

Vi ønsker jer alt det bedste for det nye år, med mange gode vinoplevelser med venner og familie.

Vi har startet året med at rydde op på lageret, og i den forbindelse lancerer vi vores restlagersalg
på hjemmesiden. Ét enkelt klik, og du har hurtigt overblik over, hvor der kan gøres en god handel.

Det er selvfølgelig altid med vemod, at vi må sige farvel til en god ven i form af en dejlig vin, men vi opdager hele tiden nye, skønne vine, som vi glæder os til at præsentere jer for, så en oprydning skaber plads og baner vejen for nyheder.

Antallet er begrænset, så det er ’først-til-mølle’-princippet, der gælder, til gengæld sparer du 20% på de pågældende partier.

Mange hilsner med de allerbedste ønsker for det nye år fra
Anne-Mette, Peter, Vibeke og Birger


 
** Ekstra gave til dig **

________________________

Alle, der bestiller min. 12 fl, gerne assorteret, modtager et flot, godkendt og behageligt 3-lags mundbind i stof med AM Vinimports logo helt gratis
(så længe lager haves).
________________________


Har du forresten set vi er kommet på Facebook?Alle priser er inkl. moms og frit leveret ved min. 12 fl. – gerne assorteret.