Beskrivelse
Denne vin er bl.a. lavet på druen Sandanski Misket, som ikke bare er en bulgarsk drue men også en meget lokal én af slagsen. Vi finder den kun i det aller syd-vestligste hjørne af Bulgarien, helt nede ved den græske og nordmakedonske grænse. Druen er en podning af Muscat på storbroget-bladet Melnik og er opkaldt efter den nærliggende by Sandanski. Asyrtiko er en græsk drue, som her har fundet over grænsen til Bulgarien i meget begrænset antal.
Druerne er håndplukkede og økologiske, farven er grøngul og duften intens af både citrusnoter og sommereng. Og man smager, hvad man dufter – dejlig sprød halvtør til tør vin med et væld af nuancer fra det let syrlige til blomster og frugtnoter.
Klassisk sommervin til kylling, fisk, skaldyr, salater samt tapas pølser og andre kolde røgvarer.
Vinhus: Orbelus
Vinavisen –
Denne økologiske hvidvin er lavet på druerne Assyrtiko og Sandanski Misket. Druernes navne kan godt få tungen til at slå knuder men vinen, den er let at gå til. Den har god fylde, er meget tør og har en dejlig smag af modne citrusfrugter. En vin, der vil egne sig fint til alt godt fra havet. Flasken har skruelåg.