Beskrivelse
Flot sag til de ikke for bastante desserter (17%)
Alene vinens indsmigrende duft frister – og det forstærkes af dens søde smag af bl.a. brombær, melon og acaciehonning i en fyldig kombination med spor fra de 12 måneders lagring på egetræsfade. Vinen er resultatet af mosten fra en lokal hvidvinsdrue Dimiat samt interessant nok af de to ligeledes lokale rødvinsdruer Misket og Pamid, og hvor man på et tidligt tidspunkt har standset gæringen ved tilsætning af druespiritus.
Denne dessertvin kommer fra den langstrakte Rosendal, som ligger midt i Bulgarien mellem Balkanbjergene og Den Thrakiske Dal i syd. Udover skønne vine producerer rosendalen også halvdelen af verdens rosenolie. Denne vin gør sig godt til desserter eller som et glas i utide (hvornår det så end er …) – derudover vil den også være lækker til f.eks. melon med parma- eller serranoskinke, ja, endda foie gras.
Vinavisen –
Denne hvidvin er fremstillet på den lokale hvidvinsdrue Dimiat samt to lokale blå druer, Misket og Pamid. Gæringen er standset på et tidligt tidspunkt ved tilsætning af druesprit, hvorefter vinen er fadmodnet i et år. Det er en absolut delikat sød vin med en liflig duft af krydderhonning og med en rig smag med noter af moden melon. Det er ren nektar, som bør nydes afkølet til ikke alt for søde desserter – eller bare som den er. 95 kr. for denne vin er meget rimeligt, så tilbudsprisen er et rent kup.