Beskrivelse
Blod og vin er tykkere end vand – familiedynasti i mere end én forstand (14%)
Her er historien om hele 2 familier i etiketten alene. Druetyperne i denne vin er én stor familie, nemlig Melnik-familien, hvor den oprindelige modersort er ’Storbrogetbladet Melnik’. Denne autentisk bulgarske sort er op igennem 60’erne forsøgt krydset med andre sorter – både lokale og internationalt kendte som bl.a. Cabernet Sauvignon. Nogle lever stadig, andre er uddøde og glemt, men i denne vin finder vi, udover moder-sorten, 5 af hendes børn: Melnik 55, Ruen, Melnik Rubin, Melnik 82 og Melnik Jubilee 1300.
Den unikke sammensætning varierer fra årgang til årgang men har til formål at bevare slægtskabet og livet for gamle, unikke druer, nøjagtig som det familieejede vinhus holder sammen gennem generationer for vinen og hinandens skyld.
Det ældre og elskelige ægtepar, som ejer Villa Melnik, har sammenstukket denne vin med deres datter og svigersøn og af det, er der kommet en fyldig, kompleks vin, som rummer noter af både søde og sure kirsebær (moreller), men også skovbund, nåleskov og enebær er at finde, hvis man går rigtig på opdagelse.
Den kan afgjort nydes alene som en god bog, man fordyber sig i, men fortjener afgjort, at man gør noget ud af den mad, som skal ledsage den til perfektion. Det kan være oksekødet til nytår eller bare den gode middag i gode venners lag, eller når tirsdag aften skal have nye dimensioner – måske med vildt?
Årgangen er ekstremt begrænset grundet de få antal stokke af sjældne druesorter. Af årg. ’20 er der kun tappet 2000 flasker (1. årgang ’17 gav kun 400 flasker!). Så vi er selvsagt stolte over at have fået lov til at importere 200 flasker til lille Danmark, svarende til 10 % af årgangen, når der er rift om denne sjældent udbudte vin over hele verden.
Vinhus: Villa Melnik
Vinavisen –
Denne rødvin fortjener at blive plasket over i en karaffel et par timer før servering. Så vil den åbne sig og byde på en dejlig vinøs oplevelse med herbale og fint krydrede noter i duften og med en lækker saftighed, varme krydderier og frisk frugt i den lange eftersmag. Nyd vinen til en luksus-pastaret eller til vinterens sammenkogte retter.